Menu
Actueel
logo zeker bouwen

Actueel

Onderzoek naar bouwmogelijkheden geeft zekerheid

 

Principeverzoek indienen vraagt gedegen kennisOnderzoek naar bouwmogelijkheden geeft zekerheid

Het onderzoeken naar bouwmogelijkheden aan of bij een woning voorkomt dat u verkeerd bouwt. Bijvoorbeeld te veel m2 of te hoog. Ook een verkeerd gebruikt kan conflicten geven met de gemeente of buren.
Omdat de regelgeving soms lastig is te interpreteren kan ongewild fouten ontstaan.
Wij kunnen voor u precies op een rij zetten van wat wel en niet gebouwd mag worden. Zowel binnen het bestemmingsplan, vergunningsvrij als met een vrijstellingsprocedure.
Dit geeft u rust en zekerheid. Ook handig om te weten als u een perceel of pand wilt verkopen of na wilt laten aan uw kinderen. Schroom niet om ons te bellen of te mailen voor een afspraak.

 

Principeverzoek indienen vraagt gedegen kennis


Voor het indienen van een principeverzoek bij de gemeente kan de slagingskans worden vergroot als deze met de juiste kennis wordt geschreven. Een vooronderzoek naar het bestemmingsplan, bevoegdheden en beleid van de gemeente en andere overheden is de beste basis. Het principeverzoek kan dan goed onderbouwd worden en de slagingskans is een stuk hoger. Principeverzoeken worden meestal ingediend voor vragen van medewerking bij de gemeente van zaken die in strijd zijn met het bestemmingsplan. Bijvoorbeeld voor een woning op een perceel met een andere bestemming. Ook wordt het veranderen van het gebruik van een pand via een principeverzoek gevraagd.

De gemeente heft in bijna alle gevallen legeskosten voor het behandelen van een principeverzoek. De bedragen en wanneer betaald moet worden verschild per gemeente. In de gemeentelijke legesverordening zijn de bedragen te vinden. Wij kunnen het verzorgen van een principeverzoek voor u verzorgen. Bel of mail voor een afspraak.